Rien Donkersloot geeft orgelconcert in de St.-Joriskerk

Op dinsdag 4 juli  om 20.00 uur geeft Rien Donkersloot een concert in de St.-Joriskerk. Rien is hoofdorganist van de St. Joriskerk en is daarnaast stadsbeiaardier van o.a. Haarlem en Goes. Daarnaast heeft hij een drukke les- en concertpraktijk.

Voor het concert op 4 juli  heeft Rien een bijzonder programma samengesteld; centraal staat de monumentale tweede symfonie van de Franse componist Louis Vierne. Dit jaar is het 80 jaar geleden dat hij overleed.
De hoekdelen zijn uitbundig en virtuoos van opzet. Het tweede deel, “Choral” kent een zangerig, ingetogen begin, maar de spanning wordt tot ongekende hoogte opgevoerd. Het derde deel is een levendig en flitsend scherzo.
Naast werken van Vierne klinken werken van Rheinberger (de bekende “Cantilena”) en Mendelssohn (sonate 5). Rien begint zijn concert met een improvisatie.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Tot 21 jaar gratis.

Voor meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl