Op donderdagmiddag 1 januari 2015 wordt het traditionele Nieuwjaarsconcert op het Naber-orgel in de St.-Joriskerk gegeven door Rien Donkersloot. Onder het motto ‘Bach op Nieuwjaarsdag’ presenteert de hoofdorganist van de kerk een bijzonder programma met aansprekende werken van Johann Sebastian Bach.

Bijzonder wordt de uitvoering van het feestelijke derde Brandenburgse Concert in G, in een transcriptie voor orgel.

Speciaal voor de jaarwisseling componeerde Bach drie koraalbewerkingen, opgenomen in zijn ‘Orgelbüchlein’: “Helft mir, Gottes Güte preisen”, “Das alte Jahr vergangen ist” en “In dir ist Freude”. Met deze orgelkoralen zal het recital geopend worden.

Op speciaal verzoek zal Rien Donkersloot daarna de beroemde Passacaglia en Fuga spelen.

Verder staat onder meer op het programma de grote Preludium en Fuga in Es-Dur, onderbroken door de Siciliano uit de sonate in Es voor traverso en obligaat clavecimbel, die door de organist bewerkt is voor orgel.
Het concert begint om 15.30 uur

De toegangsprijs is  € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.