Op dinsdag 8 augustus  om 20.00 uur geeft Rien Donkersloot een concert in de St.-Joriskerk. Rien is hoofdorganist van de St. Joriskerk en is daarnaast stadsbeiaardier van o.a. Haarlem en Goes. Daarnaast heeft hij een drukke les- en concertpraktijk.

Rien begint zijn concert op het koororgel met een improvisatie.

Vervolgens vertolkt hij op het Naber-orgel een monumentaal werk van Hans Friederich Micheelsen: het driedelige concerto over het lied “Es sungen drei Engel”. Het stuk is geschreven in een frisse stijl, met in de hoekdelen veel virtuositeit. In het middendeel is er plaatst voor lyriek en klinken de fraaie solostemmen van het Naber-orgel.

Rien vervolgt zijn programma met een bewerking van Mendelssohns Variations Serieuses. Een indrukwekkende compositie die het goed doet op het Naber-orgel; het is bovendien een werk waarin de klankrijkdom van het orgel ten volle wordt benut.

Verder klinken er tijdens het concert werken van Camille Saint-Saëns (diens preludium en fuga in Es, opus 99/3) en Karg-Elert (Clair de lune).
Het concert wordt afgesloten met de Passacaglia, koraal en fuga over “Wie maar de goede God laat zorgen”, van de Nederlandse componist Cornelis de Wolf.