Monumentendag St. Joriskerk: Orgelconcerten en opening expositie

Op zaterdag 8 september zijn er in de Joriskerk een tweetal orgelconcerten, tevens zal een expositie met aquarellen van Nederlandse orgelfronten worden geopend.
De opening van deze expositie vindt plaats om 12.00 uur en zal worden verricht door burgemeester Lucas Bolsius. De opening van de expositie wordt opgeluisterd met een concert door Rien Donkersloot en trompettist Maurice van Dijk. Zij zullen een luchtig en aantrekkelijk programma presenteren.

Ook om 15.00 uur is er een orgelconcert door hoofdorganist Rien Donkersloot. Hij bespeeld dan het Metzler-koororgel en het Naber-orgel. Op het programma staan o.a. werken van Bach en Widor. Daarnaast klinkt Schuberts Pianosonate in a mineur in een bewerking voor orgel door Reitze Smits.

Er is niet alleen veel te genieten voor het oor, maar ook voor het oog. Bezoekers kunnen namelijk via beeldschermen de verrichtingen van de organist volgen.
Kortom, komt u vooral luisteren op zaterdag 8 september om 12.00 uur en 15.00 uur.

Van harte welkom!