Medewerkers van Bernhardt Edskes Orgelbau zijn in Amersfoort aangekomen. Eerst hebben zij het oude klavier en mechanieken uit het koororgel in de Joriskerk verwijderd; er komt een nieuw klavier met nieuwe mechanieken en nieuwe koppel mechaniek voor twee pedaalkoppels. Verder zijn de panelen, waarachter het borstwerk geplaatst wordt, verwijderd. Je hebt nu een mooi inkijkje in het orgel

Het oude Metzler-klavier, inclusief mechanieken zal worden verkocht. De opbrengst daarvan komt uiteraard geheel ten goede aan het project “voltooiing koororgel”. Mocht u interesse hebben: neem dan contact op met info@orgelconcertenjoriskerk.nl. De onderdelen voor het nieuwe borstwerk, die in de werkplaats in Zwitserland zijn voorbereid, kunnen nu op de juiste plaats worden gezet.

Om ook de tweede fase, een nieuw tongwerk, te kunnen afronden zijn al verschillende donaties gedaan, maar er is nog hulp nodig. Tijdens het benefietconcert op 24 november a.s. speelt Rien Donkersloot orgelwerken op verzoek voor € 10 per minuut. Inmiddels heeft hij een aantal verzoeken ontvangen, maar er is nog ruimte voor meer. Over de aanvragen tot nu toe zegt hij: “Ik heb al een aantal interessante aanvragen binnen; niet alleen korte stukken, maar ook enkele grotere werken. Het ziet ernaar uit dat vanuit de verzoeken een mooi gevarieerd programma ontstaat. Maar er kan nog meer bij, dus aarzel niet om een verzoek in te dienen. En als het aantal verzoeken de 60 minuten overschrijdt, dan maken we er een concert met pauze van ……..”

Lees over mogelijkheid van donaties en sponsoring en de aanvragen voor verzoeken aan Rien Donkersloot meer op www.orgelconcertenjoriskerk.nl/metzler