Op zaterdagmiddag 26 december (tweede kerstdag) wordt in de St.-Joriskerk weer het traditionele kerstconcert gegeven door hoofdorganist (Boudewijn Zwart [175349449]en beiaardier) Rien Donkersloot, deze keer met medewerking van de pianist, organist en beiaardier Boudewijn Zwart, die daarvoor zijn ‘reizend carillon’ meebrengt en in de kerk opstelt. Het 2900 kilo wegende instrument telt 50 klokken en is daarmee een volledige beiaard.

Samen spelen Rien Donkersloot en Boudewijn Zwart een verrassend afwisselend programma op in totaal vijf instrumenten, met spectaculaire klankeffecten.

Naast soli op orgel en piano zijn er allerlei combinaties, zoals een concert voor twee orgels van Joseph Blanco, een Kerstsuite voor beiaard waarin verschillende kerstmelodieën zijn verwerkt en het ‘Laudate Dominum’ van Mozart op piano en beiaard. Voor orgel plus beiaard samen staan op het programma: een Preludium over “Dit is de dag die God ons schenkt” (waarna samenzang), een bewerking van het Concerto in F (opus 4 nr.5) van Händel en de variaties over het kerstlied “A la venue de Noël” van Claude Balbastre. Tot besluit klinken de ‘Variations sur un Noël’ van Marcel Dupré.

Het concert begint om 15.30 uur.

De toegangsprijs is € 8,-. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.