Uw favoriete orgelstuk tijdens benefietconcert in de Joriskerk?

Op zaterdag 24 november a.s. vindt er in de St.-Joriskerk een bijzonder orgelconcert plaats.
Hoofdorganist Rien Donkersloot speelt dan een benefietconcert waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de voltooiing van het koororgel.
U bepaalt het programma, want voor 10 euro per minuut speelt Rien uw favoriete orgelwerk! Zo kost Bach’s beroemde Toccata en Fuga, die 8 minuten duurt, 80 euro.
Stuur een e-mail met vermelding van het gewenste orgelwerk naar info@orgelconcertenjoriskerk.nl. U ontvangt vervolgens informatie over de lengte van het werk en over de betalingsmogelijkheden. U kunt ook bellen naar: 06-40997285

De uitbreiding van het koororgel is nu in volle gang. De Zwitserse orgelbouwer Bernard Edskes komt in de loop van november naar Amersfoort. Eind van dit jaar moet het helemaal klaar zijn. Rien Donkersloot zegt erover: “Het Metzler koororgel is van uitzonderlijk niveau en behoort tot de beste instrumenten uit zijn tijd. Door de uitbreiding met een tweede klavier krijgt het orgel een breder geschakeerd palet aan intiemere registers en wordt het daardoor beter inzetbaar voor begeleiding van koren en solisten. En, niet in de laatste plaats, biedt het tweede klavier uitgebreide mogelijkheden voor vertolking van orgel literatuur uit diverse stijlperiodes.”

Om de financiering helemaal rond te krijgen en ook het zesde register te kunnen installeren is nog € 15.000 nodig. Met behulp van hoofdsponsor Aannemingsbedrijf Schoonderbeek en met eigen middelen is opdracht voor de eerste fase gegeven. De werving van extra geld is nu noodzakelijk voor de complete uitbreiding zoals voorzien.

U kunt uw verzoeken indienen tot 15 november. Als u geen verzoek wilt indienen bent u natuurlijk ook van harte welkom op het concert, want ook de toegangsprijs van € 10,- komt geheel ten goede aan het koororgel.

Graag tot ziens op zaterdag 24 november om 20.00 uur in de St.-Joriskerk in Amersfoort.