Dinsdagavond 5 september  vindt in de St.-Joriskerk weer het traditionele Bachconcert plaats van de zomerorgelserie. Dit jaar wordt het gegeven door de organist Bas de Vroome, hoofdorganist van zowel de Oude als de Nieuwe Kerk in Delft, met in totaal vier fraaie historische orgels. Sinds 1994 is hij verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium.

De internationaal gelauwerde organist bespeelt op zijn concert naast het Naberorgel ook het Metzler-positief ( enige Inventions) en het Metzler-koororgel ( Preludium en Fuga in Es, f en d). Op het Naberorgel worden daarna vertolkt de Preludium en Fuga in D, Echo uit de Partita in b, Adagio uit de Orkestsuite in D, Capriccio uit de Toccata en tot slot Passacaglia in c-moll.